Ligging van de WONING - berkel-enschot, Raadhuisstraat 50

centrale ligging woensel west eindhoven

KARAKTERISTIEKE VRIJSTAANDE JAREN 50 WONING in oude dorpshart van Berkel

Een karakteristieke woning in een mooie omgeving.
Rustig gelegen in het oude dorpshart van Berkel op loopafstand van voorzieningen zoals diverse winkels op het nabijgelegen winkelcentrum Eikenbosch, apotheek, tandarts, kinderdagverblijf, basisscholen, bushalte, etc. Berkel-Enschot heeft vier basisscholen en een middelbare school, College Ruiven, een bibliotheek en bejaardencentrum Torentjeshoef. Voorzieningen voor cultuur en ontspanning zijn een partycentrum, cultureel centrum de Schalm, zwembad de Rauwbraken, sporthal 't Ruiven en vele sportclubs.

 

Bereikbaarheid voor woon- werkverkeer
Vanuit de locatie bent u binnen een paar minuten bij alle belangrijke uitvalswegen. Elke richting (Tilburg, Eindhoven, Breda, Antwerpen, ’s-Hertogenbosch) is bijzonder goed te bereiken via o.a. de N65, A58, A2. Nabij gelegen bushalte met frequente en vlotte verbinding naar Tilburg Centrum (bushalte ter hoogte van Interpolis en Centraal Station). Tilburg is ook zeer goed per fiets bereikbaar. De gemeente Tilburg heeft in 2009 plannen geformuleerd voor de herbouw van een treinstation Berkel-Enschot. Dit gebouw zou op loopafstand worden gerealiseerd en o.a. voorzien in een directe treinverbinding naar ’s-Hertogenbosch.


Voorzieningen in de wijk
Het oude dorpshart van Berkel en met name de omliggende gebieden aan de Raadhuisstraat zijn enorm in ontwikkeling. Naast de bouwplannen in de oude Kloostertuinen (Koningsoord) en Zustertuinen en plannen voor de nieuwe wijk Overhoek, wil de gemeente dat er een nieuw dorpshart komt rondom het oude klooster. Dit zal bestaan uit een nieuw winkelcentrum en het klooster waar onder anderen de bibliotheek en cultureel centrum de Schalm gehuisvest worden. Ondertussen is al begonnen met de renovatie van het Haakarmgebouw waar o.a. AHOED, apotheek en huisartsen zich onder een dak zullen vestigen (3e kwartaal 2014).


In de directe omgeving
Ook buiten het oude dorpshart zijn er in de (directe) omgeving de nodige faciliteiten. De locatie vormt een ideale uitvalsbasis voor diverse recreatieve bezigheden. Voor een terrasje of een hapje kunt u terecht bij het nabijgelegen Café het Raadhuis of het op loopafstand fraai gelegen Boerderij Denisen. Voor meer vertier kunt u denken aan pretparken zoals de Efteling te Kaatsheuvel (15 minuten), Beekse Bergen en Beekse Bergen Safaripark te Hilvarenbeek (15 minuten). De Loonse en Drunense duinen (8km afstand) en de vennen te Oisterwijk (ca. 10km afstand) zijn eveneens prima locaties voor ontspanning en vermaak.